gönderen protek » 15 Kas 2006 01:28 pm
oto iris varifocal lens taktığımız te-914 model kameranın arkasında bulunan switch ayarlarını bir türlü ayarlayamadık, kullanma klavuzunu inceledik ama bilen arkadaşlarımız varsa daha iyi yardımları olacaktır, bu işlemlerden sonra dvr programında oto iris varifocal lensi nasıl aktif hale getirip çalıştırabiliriz. Affınıza sığınarak yardımınızı bekliyoruz.
Şimdiden teşekkürler.
Auto iris lens kullanımı
gönderen turksan » 17 Kas 2006 02:00 pm
Oto iris lens içinde bir mikro motor vardır ve kameradan aldığı geri beslemeye göre iris açıklığını ayarlayarak ışık şiddetine göre görüntü seviyesini düzenler.
Varifocal oto iris lens ise oto iris lensi bir ileri modelidir ve mekanik olarak ayar imkanı vardır.
Oto iris lense kendi üzerindeki ayarlardan başka uzaktan herhangi bir ayar söz konusu değildir.
Yeni nesil digital ccd kameralar oto iris lens kullanımını azaltmıştır. Çünkü yeni nesil ccd güvenlik kameralarında DSP işlemciler, ışık şiddeti değişimine göre görüntüyü kendisi düzenleyebilmektedir.
Işık şiddetinin değiştiği genellikle dış ortamlarda oto iris lens kullanmak faydalı olabilir.
Oto iris lensler 2 farklı teknoloji de üretilir.
1- DirectDrive (DD)
2- VideoDrive (VD)
Kameraların çoğunda DD-VD veya DC-Video seçimi vardır. Kullanılan oto iris lens hangi teknolojiyi kullanıyorsa anahtar uygun seçime getirilmelidir.
Türksan olarak sadece DirectDrive (DD) oto iris lens dağıtıyoruz. Dolayısıyla siz kameranın arkasındaki LENS anahtarını DC ye getirmelisiniz.
Oto iris lens sinyal kablosu ucundaki mini soketi, tırnağına dikkat ederek kameranın arkasındaki AUTO IRIS yuvasına dikkatlice takmalısınız.
Kamerayı çalıştırdığınızda lens üzerindeki mekanik ayarlarla zoom ve netliği ayarlamalısınız.
NOT: DVR PROGRAMINDAN VEYA BAŞKA BİR KONTROL ÜNİTESİNDEN OTO İRİS LENSE MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.
DVR PROGRAMINDAN, SERİ HABERLEŞMESİ OLAN SPEED DOME KAMERA KUMANDA EDİLEBİLİR.
turksan
Site Admin
Mesajlar: 107
Kayıt: 11 Tem 2006 07:01 pm