Kamera Muhafazası Nedir

Kamera Muhafazaları Hakkında Bilgiler

Kamera Muhafazaları (Camera housing) : Dahili kamera muhafazası ve Harici kamera muhafazaları olarak 2 ana gruba ayrılır. Harici tip olanlar iç ortamda da kullanılabilir. Bazı özel uygulamalar için exproof (patlama koruyuculu) muhafazalarda vardır.

Dış ortamda kullanılacak kameraların toz, yağmur, kar, soğuk, sıcak vb. ağır çevre şartlarından olumsuz etkilenmemesi için geliştirilmiş ürünlerdir. Benzer olarak tozlu, rutubetli, direkt su gelmesi muhtemel, buharlı vb. şartlara sahip iç ortamlarda ( örneğin yemekhane, çamaşır odaları, kazan daireleri ) kullanılacak kameralarda muhafaza ile kullanılmalıdır. Standart, ısıtıcılı ve ısıtıcılı fanlı modelleri vardır.

Bazı ileri modellerde ön cam silecek motorlu olanları da vardır. Günümüzde çoğunlukla polikarbonat plastik ve aluminyum malzeme ile üretilen modelleri kullanılmaktadır. Polikarbonat muhafazların fiyatı nispeten yüksek olmasına karşın paslanma sorunu, oksitlenme problemi olmadığı ve toprak kaçağı önleyici olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

İç ortam kamera muhafazaları (dahili muhafaza)
Muhafazalar dahili olarak çeşitli nedenlerle kullanılır. Bazen kameranın ayrık olması gerektiği yerdir. Bu, müşterilerin veya üyelerin güvenliğinin gerekli olduğu bazı kuruluş türlerinde olabilir. Belki gizlilik ihlali izlenimi hafifçe kaçınılması gerekebilir. Estetik amaçlı dekorlarla harmanlanmak üzere tasarlanmış gövdeler vardır. Bunlar ışık tertibatlarında veya havalandırma ızgaralarında gizlenen minyatür kameralar olabilir. Bu tip konut, genellikle oteller, müzeler ve sanat galerileri, alışveriş merkezleri vb.

Gizli bir gözetim için başka bir muhafaza yelpazesi tasarlanmıştır. Bu konutun amacı, bir caydırıcılık değil, kasıtlı olarak zararsız ortak nesne olarak gizlenmiş olmasıdır. Genellikle iğne deliği lensi ile donatılmış minyatür bir kamera içerirler. Bu nesneler, PIR’lar, saatler, emici fan denetimleri, duman dedektörleri gibi çeşitlilik göstermektedir. Kameraları gizleme konusunda yaratıcı yöntemlerin sınırı yoktur.

Kapalı kameralarda bazen saldırılara karşı korunmak gerekebilir ve bu nedenle de vandal koruma yuvalara takılabilir. Bu, sıklıkla, asgari bir alanın altında çıkıntı olacak şekilde yalancı bir tavan içine oturtulmuş bir kama biçimli gövde biçimini alır.

Kama şeklindeki muhafazanın dezavantajı, doğru yönde monte edilmesi gerektiğidir. Takıldıktan sonra kameranın yönünü değiştirmek kolay değildir. Bu tür bir gövde, genellikle, bir koridor veya önceden belirlenmiş başka bir yön doğrultusunda görüntülenmesi gerektiğinde kullanılır.

Dış ortam kamera muhafazaları (harici muhafaza)
Bunlara genellikle hava koşullarına dayanıklı veya çevresel yuvalar denir. Muhafazalar tarafından sağlanacak koruma derecesini belirleyen standartlar vardır. Temel olarak bunlar BS 5490, IEC 529, DIN 40 050’dir. Koruma derecesi mutabık kalınan harflerle IP öneki iki basamakla tanımlanır. (Bazı ülkelerde üç hane kullanılır.) Harfler Giriş Koruması anlamına gelir ve rakamların anlamları aşağıdaki gibidir:

Birinci hane: Kasa içerisindeki kişilere ve ekipmana göre sağlanan koruma derecesi.
İkinci basamak: Zararlı su girişi açısından sağlanan koruma derecesi.
Üçüncü basamak: Mekanik koruma derecesi.

Örneğin, IP 54 derecelendirmesi, neme girmeye karşı toz ve sınıf 4 girişine karşı sınıf 5 korumayı belirtir. İngiltere’de kullanılan kamera muhafazaları genelde IP 65 veya IP 66 derecesine sahip olacaktır. Bu derecelendirmelerin sadece normal çevre koşulları için geçerli olduğunu unutmayın. Rafineriler, mayınlar, un fabrikaları vb. Alanlar için özel koruma gereklidir. Şüphe varsa müşteri, sitenin belirli bölümlerine uygulanan özel koşulların farkında olacaktır.

Hava koşullarına dayanıklı muhafazalar CCTV tesisatının en sıradan yanı olmalıdır. Veya öyle görünüyor, çünkü birçok mühendis barınağı elemanlara karşı bir koruma olarak düşünüyor. Bununla birlikte, dikkate alınması gereken birçok husus ve birçok gövde tedarikçisi vardır. Bu, harici bir sistemin en ucuz unsuruyla ilgili olmakla birlikte, fiyatın hangisinin kullanılacağının ana faktörü olduğu görünüyor. Önemli noktalar şunlar olmalıdır:

  • Atölyede ön montaj için kolay erişim.
  • Kurulum sırasında kolay erişim.
  • Gelecekteki hizmet ihtiyaçları için kolay erişim.
  • Kamera montaj plakası kutudan izole edilmiş mi?
  • Fotoğraf makinesindeki mekanik odaklama vidasına erişilebilir mi? Bazıları arkada, bazıları yanda, bazıları üstte.
  • Objektif odaklanabilir ve tepe / ortalama ayarları yerinde ayarlanabilir mi?
  • Bir adam kapağı çıkarabilir ve içeride çalışabilir mi?
  • Takılı bir telemetri panosu varsa, kamerayı çıkarmadan erişilebilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir