Oto iris varifokal lenste görüntü siyah beyaz

gönderen mimbil » 04 Ara 2006 08:15 am

Arkadaşlar autoiris varifocal lens kullanımında şöyle bir sorunla karşılaştım ; 70 metre üzeri autoiris lens takdığım kamerada görüntü bazan hiç gelmiyor yada siyah beyaz geliyor, aynı kamerayı 5-10 metrelik bir kablo ile bağladığımda görüntü renkli.

Tabii hemen insanın aklına kablodan kaynaklandığı geliyor ancak bu lensleri 4*0,22 lik olsun 1*0,50 3*0,22 lik kablodada aynısını yapması ilginç. Özellikle 1*0,50 3*0,22 lik kablo plus özel bakır alaşımlı kullanmama rağmen.

Bu konuda yardımlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim.
Kullandığım kamera 1/3 Sony çipsetli CCD

——————————————————————————–

Auto İris Lens
gönderen erayonler » 04 Ara 2006 12:41 pm

Bu sorunun cevabını aşağıdaki adresten bulabilirsiniz.

——————————————————————————–

Autoiris Varifocal Lenste görüntü siyah beyaz
gönderen mimbil » 04 Ara 2006 02:15 pm

Merhabalar bahsettiğiniz swich’i 2 konumdada denedim ama maalesef sonuç aynı.Görüntü siyah beyaz vayahut yok. :!:mimbil

Mesajlar: 6
Kayıt: 02 Ara 2006 07:47 am

——————————————————————————–

AUTOİRİS LENS BESLEME SORUNU
gönderen erayonler » 06 Ara 2006 07:46 am

Bildiğiniz gibi autoiris lens beslemesini kameradan alır. Mesafe uzayınca 12 V gerilimde düşme olursa sonuç bu gibi kötü olabilir. autoiris lens değilde sabit lens kullanırsanız kamera uzak mesafede iyi sonuç vermeye devam edebilir. Autoiris lens olunca sonuç hzla kötüleşir. Bunu anlamanın yolu kameraya yakın biryerden 220 v enerji bulup adaptörü hemen yakınında kullanın. Sonuç iyi olursa sorun kesinlikle gerilim düşümündedir.

Posted in Güvenlik Kameraları Teknik destek

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*