Ds Serisi Dvr Cihazları Sık Sorulan Sorular

SORU1) DVR cihazın kullanıcı adı ve parolası nedir?
CEVAP1) DVR cihazının default kullanıcı adı “admin”şifresi ise “12345”dir.

SORU2) DVR cihazın uzaktan kumandası neden çalışmıyor?
CEVAP2) DVR cihazın uzaktan kumandası ID tanımlamalıdır. Cihazın default ID’si 88’dir. Uzaktan
kumanda üzerinden sırasıyla “DEV+88+Enter” tuşlarına basın. Kumanda kontrolü aktif hale
geçecektir. Cihazın modeli DS‐7108HI ise sırasıyla “DEV+255+Enter” tuşlarına basın.

SORU3) DVR cihazı kesik tonda sesli uyarı veriyor?
CEVAP3) DVR cihazı istisna durumlarda sesli uyarı verebilir. Önceden ayarlanmış sesli uyarı
durumları “NTSC/PAL Farkı” ve “HDD Hatası”dır. Cihaz menüsünden “Gösterim”e gelin ve
görüntü formatını NTSC’den PAL’a getirin ve cihaza kayıtların tutulması için bir HDD takın.
Bunun yanında DVR menüsünden cihazınızda resimli menü varsa “İstisnalar” bölümüne(DS‐
7000 ve 8000 serisi cihazlarda bulunur), Basit menü varsa “Alarm” altındaki “İstisna”
bölümüne (DS‐7204, DS‐7108 cihazlarda ve DS‐7000&DS‐8000 serisi cihazların en son
firmware yüklü cihazlarında) girin ve sesli uyarıları kapatın.

SORU4) DVR cihazı neden Türkçe menülü değil?
CEVAP4) DVR cihazının Türkçe dil desteği vardır. Türkçe olarak kullanmak için menüden “Display”
alt menüsüne gelin ve Dil seçeneğini “İngilizce”den “Türkçe” yapın.

SORU5) DVR cihazı ön panelinde numara tuşları neden çalışmıyor?
CEVAP5) DVR cihazının ön panel tuşları fonksiyon ve alfanümerik mod olarak 2 farklı şekilde çalışır.
Eğer alfanümerik moda geçmek istiyorsanız “SHIFT” tuşuna basınız. Tekrar fonksiyon
moduna geçmek için “SHIFT” tuşuna tekrar basınız.

SORU6 ) DVR cihazının ekran görüntüsü altındaki göstergeler ne anlama geliyor?
CEVAP6 ) DVR cihazının altındaki durum göstergesi kayıt ve alarm girişleri hakkında size bilgi verir.
Her daire sırasıyla bir kanalı gösterir. Kayıt yazılı iken bu dairelerin tanımları şu şekildedir.
Beyaz: Görüntü Yok, Sarı: Görüntü Var, Pembe: Manuel Kayıt, Yeşil: Sürekli Kayıt, Mavi:
Hareket Algılamalı Kayıt, Kırmızı: Sensör Alarm Kaydı…. Alarm yazılı iken bu dairelerin
tanımları şu şekildedir. Beyaz: Görüntü Yok, Yeşil: Alarm Yok, Sarı: Sabotaj, Mavi: Hareket
Alarmı, Kırmızı: Sensör Alarmı, Pembe: Hareket&Sensör Alarmı

SORU7) DVR cihazını hareketli kayıda aldım fakat hareket algılamalı kayıt yapmıyor?
CEVAP7) DVR cihazınızda hareket algılamalı kayıt ayarları sadece programlanmış kayıt
bölümünden ibaret değildir. Menüden “Resim” bölümüne girin ve Hareket algılamayı aktif
hale getirin. “Alan” bölümünden hareket algılama alanı seçin. “PTZ” tuşu bütün alanı seçer.
“A” tuşu bütün alanı iptal eder. Bölgesel alan seçmek için “Edit” tuşuna basın ve ok tuşlarıyla
alanınızı seçin. “Enter” tuşu ile seçimi tamamlayın. Üst menüde “Planlama” bölümüne girin
ve bu kanaldan hareket geldiğinde yapılması gereken kayıt tanımlamalarını belirtin. NOT:
Hareket algılama alanları diğer kameralara kopyalanamaz.

SORU8) DVR cihazında programlanmış kayıt yapıyorum. Fakat ilk 4 kanal dışında kayıt
yapmıyor?

CEVAP8) Muhtemelen cihazınız DS‐7016HI’dır. Bu cihazlarda ilk 4 kanal sesli olup diğer kanalların
ses özelliği yoktur. Eğer 1. Kanalın yayın tipini sesli seçip, diğer kanallara kopyalarsanız ilk 4
kanala kopyalanacaktır. Diğer kanallara kopyalanmayacaktır. 5. Kanal yayın tipini sadece
görüntü seçip 6..16 kanallara teker teker kopyalayın.

SORU9) Neden 16 kanal DVR cihazında 8 kanal, 8 kanal DVR cihazında 4 kanal kayıt yapıyor?
CEVAP9) DVR cihazınızın real time desteklediği çözünürlük üzerinde real time kayıt yapmaya
çalışırsanız kanal sayısını yarıya düşürecektir. Örnek verecek olursak cihazınız CIF formatında
25 fps kayıdı destekliyor. Siz bunu 2CIF formatında 25 fps yaparsanız kayıt yapılan kanal sayısı
yarı yarıya düşecektir. Eğer 2CIF kayıt yapacaksanız frame sayısını en çok 12 fps yapmalısınız.

SORU10) DVR cihazın dual stream fonksiyonu ayalarına cihaz üzerinden ulaşamıyorum?
CEVAP10) DVR cihazın dual stream fonksiyonu ayarlarına network üzerinden ulaşabilirsiniz.
Cihazın kendi menüsünde bununla ilgili bir bölüm yoktur.

SORU11) DVR cihaz neden tek ekranda sıralı gösterim yapıyor?
CEVAP11) DVR cihazı tek ekranda sıralı gösterim özelliğini iptal etmek için ayarlara girin. DVR
menüsünden cihazınızda resimli menü varsa “İzleme” bölümüne(DS‐7000 ve 8000 serisi
cihazlarda bulunur), Basit menü varsa “Gösterim” altındaki “İzleme” bölümüne (DS‐7204, DS‐
7108 cihazlarda ve DS‐7000&DS‐8000 serisi cihazların en son firmware yüklü cihazlarında)
girin ve “Seçici Zamanı”nı “Kullanma” konumuna getirin.

SORU12) DVR cihazında kayıtlar sabit diskimde neden çok yer kaplıyor?
CEVAP12) DVR cihazında daha uzun süreli kayıt yapmak için bit hızı ve frame sayısını düşürmeniz
gerekir. Örneğin bit hızı 512Kbps frame hızı 25 fps ise bunu 256kbps ve 12 fps ye düşürün.
Sadece bit hızını düşürmeniz durumunda kayıtlarınız yüksek frame sayısında düşük bit hızı
uyumsuzluğundan dolayı net olmayacaktır.

SORU13) DVR cihazının belirli bir kapasite ve belirli kayıt parametrelerindeki tahmini kayıt
süresini nasıl öğrenebilirim?

CEVAP13) DVS cihazı ile birlikte gelen CD’de HDD kapasite hesaplayıcı programı mevcuttur. Bunu
kullanarak belirlediğiniz parametrelerde kayıtlarınızın ne kadar yer tutacağını
hesaplayabilirsiniz.

SORU14) DVR cihazında uzak izlemede kullanılan portlar nelerdir?
CEVAP14) DVR cihazının kullandığı portlar 80 ve 8000 dir. Siz isteğe bağlı olarak bu portları
değiştirebilirsiniz.

Posted in DS Serisi Dvr Cihazları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*