DS Serisi Dijital Kayıt Cihazları

DS Serisi Dijital Kayıt Cihazları

Bu bölümde Ds serisi standalone dvr digital kayıt cihazları hakkında açıklayıcı yazılar listelenmiştir.
Ds Serisi Dvr Cihazları Sık Sorulan Sorular
Dual Stream Ayarları
Ds Dvr Cihazı IE Browser İle Uzaktan İzleme
Dvr uzak izleme ayarları
Digital kayıt cihazı kayıtları izleme
Ds Dvr sistemlerde hareket algılamalı kayıt ayarları
Ds Dvr kayıt ayarları
Kayıt cihazı ön ayarlar
Dvr cihazı kontrolu : kumanda, mouse, ön panel
Client Programının Kurulması
Dvr Client Programının Silinmesi
Uzak izleme programı giriş ve genel bilgiler
Client programı ile uzaktan izleme
Uzak izleme, Kamera parametresi ve Ptz ayarları
Client programıyla kayıt cihazı ve streammedia server tanımlama
Client Yazılımı Lokal Ayarlar
Lokal Ağ veya İnternet Üzerinden Server Ayarı Yapmak
Ds Client programı ile kayıtları izlemek
DS Serisi Dijital Kayıt Cihazları konusunda sorunuz olursa bize çekinmeden yazabilirsiniz.

Ds Serisi Kayıt Cihazları Sık Sorulan Sorular

SORU1) DVR cihazın kullanıcı adı ve parolası nedir?
CEVAP1) DVR cihazının default kullanıcı adı “admin”şifresi ise “12345”dir.

SORU2) DVR cihazın uzaktan kumandası neden çalışmıyor?
CEVAP2) DVR cihazın uzaktan kumandası ID tanımlamalıdır.
Cihazın default ID’si 88’dir. Uzaktan kumanda üzerinden sırasıyla “DEV+88+Enter” tuşlarına basın.
Kumanda kontrolü aktif hale geçecektir.
Cihazın modeli DS‐7108HI ise sırasıyla “DEV+255+Enter” tuşlarına basın.

SORU3) DVR cihazı kesik tonda sesli uyarı veriyor?
CEVAP3) DVR cihazı istisna durumlarda sesli uyarı verebilir.
Önceden ayarlanmış sesli uyarı durumları “NTSC/PAL Farkı” ve “HDD Hatası”dır.
Cihaz menüsünden “Gösterim”e gelin ve görüntü formatını NTSC’den PAL’a getirin ve cihaza kayıtların tutulması için bir HDD takın.
Bunun yanında DVR menüsünden cihazınızda resimli menü varsa “İstisnalar” bölümüne(DS‐
7000 ve 8000 serisi cihazlarda bulunur), Basit menü varsa “Alarm” altındaki “İstisna”
bölümüne (DS‐7204, DS‐7108 cihazlarda ve DS‐7000&DS‐8000 serisi cihazların en son
firmware yüklü cihazlarında) girin ve sesli uyarıları kapatın.

SORU4) DVR cihazı neden Türkçe menülü değil?
CEVAP4) DVR cihazının Türkçe dil desteği vardır. Türkçe olarak kullanmak için menüden “Display”
alt menüsüne gelin ve Dil seçeneğini “İngilizce”den “Türkçe” yapın.

SORU5) DVR cihazı ön panelinde numara tuşları neden çalışmıyor?
CEVAP5) DVR cihazının ön panel tuşları fonksiyon ve alfanümerik mod olarak 2 farklı şekilde çalışır.
Eğer alfanümerik moda geçmek istiyorsanız “SHIFT” tuşuna basınız.
Tekrar fonksiyon moduna geçmek için “SHIFT” tuşuna tekrar basınız.

SORU6 ) DVR cihazının ekran görüntüsü altındaki göstergeler ne anlama geliyor?
CEVAP6 ) DVR cihazının altındaki durum göstergesi kayıt ve alarm girişleri hakkında size bilgi verir.
Her daire sırasıyla bir kanalı gösterir. Kayıt yazılı iken bu dairelerin tanımları şu şekildedir.
Beyaz: Görüntü Yok,
Sarı: Görüntü Var,
Pembe: Manuel Kayıt,
Yeşil: Sürekli Kayıt,
Mavi: Hareket Algılamalı Kayıt,
Kırmızı: Sensör Alarm Kaydı….
Alarm yazılı iken bu dairelerin tanımları şu şekildedir.
Beyaz: Görüntü Yok,
Yeşil: Alarm Yok,
Sarı: Sabotaj,
Mavi: Hareket Alarmı,
Kırmızı: Sensör Alarmı,
Pembe: Hareket&Sensör Alarmı

SORU7) DVR cihazını hareketli kayıda aldım fakat hareket algılamalı kayıt yapmıyor?
CEVAP7) DVR cihazınızda hareket algılamalı kayıt ayarları sadece programlanmış kayıt
bölümünden ibaret değildir.
Menüden “Resim” bölümüne girin ve Hareket algılamayı aktif hale getirin. “Alan” bölümünden hareket algılama alanı seçin.
“PTZ” tuşu bütün alanı seçer.
“A” tuşu bütün alanı iptal eder. Bölgesel alan seçmek için “Edit” tuşuna basın ve ok tuşlarıyla
alanınızı seçin.
“Enter” tuşu ile seçimi tamamlayın.
Üst menüde “Planlama” bölümüne girin ve bu kanaldan hareket geldiğinde yapılması gereken kayıt tanımlamalarını belirtin. NOT: Hareket algılama alanları diğer kameralara kopyalanamaz.

SORU8) DVR cihazında programlanmış kayıt yapıyorum. Fakat ilk 4 kanal dışında kayıt
yapmıyor?

CEVAP8) Muhtemelen cihazınız DS‐7016HI’dır.
Bu cihazlarda ilk 4 kanal sesli olup diğer kanalların ses özelliği yoktur.
Eğer 1. Kanalın yayın tipini sesli seçip, diğer kanallara kopyalarsanız ilk 4 kanala kopyalanacaktır. Diğer kanallara kopyalanmayacaktır.
5. Kanal yayın tipini sadece görüntü seçip 6..16 kanallara teker teker kopyalayın.

SORU9) Neden 16 kanal DVR cihazında 8 kanal, 8 kanal DVR cihazında 4 kanal kayıt yapıyor?
CEVAP9) DVR cihazınızın real time desteklediği çözünürlük üzerinde real time kayıt yapmaya
çalışırsanız kanal sayısını yarıya düşürecektir.
Örnek verecek olursak cihazınız CIF formatında 25 fps kayıdı destekliyor. Siz bunu 2CIF formatında 25 fps yaparsanız kayıt yapılan kanal sayısı yarı yarıya düşecektir. Eğer 2CIF kayıt yapacaksanız frame sayısını en çok 12 fps yapmalısınız.

SORU10) DVR cihazın dual stream fonksiyonu ayalarına cihaz üzerinden ulaşamıyorum?
CEVAP10) DVR cihazın dual stream fonksiyonu ayarlarına network üzerinden ulaşabilirsiniz.
Cihazın kendi menüsünde bununla ilgili bir bölüm yoktur.

SORU11) DVR cihaz neden tek ekranda sıralı gösterim yapıyor?
CEVAP11) DVR cihazı tek ekranda sıralı gösterim özelliğini iptal etmek için ayarlara girin. DVR
menüsünden cihazınızda resimli menü varsa “İzleme” bölümüne(DS‐7000 ve 8000 serisi
cihazlarda bulunur), Basit menü varsa “Gösterim” altındaki “İzleme” bölümüne (DS‐7204, DS‐
7108 cihazlarda ve DS‐7000&DS‐8000 serisi cihazların en son firmware yüklü cihazlarında)
girin ve “Seçici Zamanı”nı “Kullanma” konumuna getirin.

SORU12) DVR cihazında kayıtlar sabit diskimde neden çok yer kaplıyor?
CEVAP12) DVR cihazında daha uzun süreli kayıt yapmak için bit hızı ve frame sayısını düşürmeniz
gerekir. Örneğin bit hızı 512Kbps frame hızı 25 fps ise bunu 256kbps ve 12 fps ye düşürün.
Sadece bit hızını düşürmeniz durumunda kayıtlarınız yüksek frame sayısında düşük bit hızı
uyumsuzluğundan dolayı net olmayacaktır.

SORU13) DVR cihazının belirli bir kapasite ve belirli kayıt parametrelerindeki tahmini kayıt süresini nasıl öğrenebilirim?
CEVAP13) DVS cihazı ile birlikte gelen CD’de HDD kapasite hesaplayıcı programı mevcuttur. Bunu
kullanarak belirlediğiniz parametrelerde kayıtlarınızın ne kadar yer tutacağını
hesaplayabilirsiniz.

SORU14) DVR cihazında uzak izlemede kullanılan portlar nelerdir?
CEVAP14) DVR cihazının kullandığı portlar 80 ve 8000 dir. Siz isteğe bağlı olarak bu portları
değiştirebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir